Skip to main content

Natur Premium evropska novost iz Perutnine Ptuj

NAJPREJ ZA SLOVENIJO, NATO ZA ŠVICO IN VSO EVROPO

KRIŽEVCI PRI LJUTOMERU/BORECI , 19.5.2015 – Perutnina Ptuj je danes predstavila novo izdelčno linijo svoje blagovne znamke. Poimenovali so jo z Natur premium. V izhodišču predstavlja novo generacijo okolju in živalim prijazne vzreje piščancev in s tem povezano nadgradnjo kakovosti perutninskega mesa in živil. »V bistvu gre za izpopolnitev naše filozofije, da kar največ naravnih lastnosti v naravnem okolju vzrejenih piščancev, pripeljemo do končnega izbora potrošnikov in njihovih kulinaričnih kreacij. Seveda s pomočjo najnovejše tehnologije za obdelavo perutninskega mesa,« je na današnji predstavitvi nove izdelčne linije za novinarje, v Križevcih pri Ljutomeru, izpostavil dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj.

Vse kredibilne prehranske napovedi v svetovnem merilu namreč predvidevajo, da bo perutninsko meso postalo izbor številka ena že čez dobro desetletje. Trendi naraščanja potrošnje perutninskega, so namreč v strmem vzponu. To pomeni, da so potrošniki na vseh kontinentih in v vseh religioznih okoljih, prepoznali perutninsko meso kot najboljšo in tudi najbolj dostopno prehrano beljakovinskega izvora. Potrošnja pa narašča tudi v Sloveniji in na vseh trgih, kjer ima Perutnina Ptuj bodisi svoje vertikalno organizirane reprodukcijske verige od njive do mize, bodisi distribucijske in prodajne kanale. »Kot vodilni koncern na področju perutninskega mesa in živil na njegovi osnovi v regiji, smo prvi v Evropi vzpostavili pogoje za vzrejo, pripravo in prodajo natur premium izdelčno linijo blagovne znamke Perutnina Ptuj,« je na novinarski konferenci izpostavil dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj. Ponovil je, da je tovrstno nadgradnjo ohranjanja naravnih lastnosti vzrejenih kakovosti do končnega živila, pravzaprav spodbudil Perutninin švicarski partner, oziroma kupec. »Kar je dobro za najbolj razviti trg in potrošniško osveščenost v Švici, je zagotovo dobro tudi za vse druge ciljne trge. Zato smo pogumno stopili v projekt in izpopolnitev posameznih tehnoloških postopkov, začenši z adaptacijo vzrejnih farm pri kooperantih v naravnem okolju. Brojlerjem smo dali priložnost povdarjenega sonaravnega bivanja z večjimi površinami za gibanje na prostem. To je izhodišče za velik napredek tako na področju vsestranske prehranske kakovosti Perutnininih živil, kakor tudi na področju dobrobiti živali, ekologije in okoljske politike sploh,« je izpostavil dr. Roman Glaser in dodal, da je vzreja perutninskih živil pravzaprav okoljsko najbolj prijazna oblika priprave hrane.

Na novinarski konferenci, so sodelavci Perutnine Ptuj pravzaprav prvič javnosti predstavili natur premium skupino živil, ki bo začela zapolnjevati trgovinske police še v tem tednu. Milena Valant Majcen, direktorica žive proizvodnje v Perutnini Ptuj je podrobno predstavila tehnološke značilnosti novega vzrejnega kroga, medtem ko je Andrej Tkalec, direktor Perutninarske zadruge Ptuj, novinarjem v Borecih razkazal tudi vzrejne farme, ki zagotavljajo pogoje za novi način vzreje piščancev.

Dodatne informacije

Dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj
tel.: +386 (0)2 749 0101
faks: +386 (0)2 749 0134
e-pošta: info@perutnina.eu
www.perutnina.com

Deli objavo