Skip to main content

OBVESTILO: Odpoklic izdelka

Zadnji dan roka uporabe, dne 19.3.2019, v popoldanskem času, je Perutnina Ptuj d.d. od Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, prejela delno poročilo vzorčenja mesnega pripravka Piščančji zrezek z bučnimi semeni, ki ga proizvaja Perutnina Ptuj d.d., pakiranje 600g, serije 1201608670, porabiti do 19.3.2019.

Iz delnega poročila je razvidno, da je vzorec po določilih Uredbe 2073/2005 o mikrobioloških kriterijih za živila, Poglavje 1 – Merila varnosti živil, Točka 1.5, ocenjen kot nezadovoljiv. V vzorcu mesnega pripravka je bila ugotovljena prisotnost seva salmonele, ki je po zakonodaji v svežem mesu dovoljena.  Mesni pripravki so pripravljeni iz svežega mesa in tako kot sveže perutninsko meso niso namenjeni neposrednemu uživanju. Pred zaužitjem se morajo izdelki zadostno toplotno obdelati na ustrezni temperaturi, kar je navedeno tudi na embalaži pakiranja. Pri pripravi živila je potrebno upoštevati dobro higiensko prakso, s katero preprečimo možno navzkrižno kontaminacijo. Ob upoštevanju zadostne toplotne obdelave živila in ob upoštevanju ­­­­­­­­­­­­pravilnega higienskega rokovanja z živilom, izdelek ni nevaren in ne predstavlja tveganja za zdravje ljudi.

Po prejemu obvestila smo nemudoma izvedli aktivnosti, predpisane v sistemskih postopkih notranjega nadzora in nismo ugotovili nepravilnosti.

Zaradi varnosti potrošnikov smo izdelek umaknili iz prometa. Potrošniki lahko zgoraj omenjeni izdelek vrnejo v trgovino, v kateri so ga kupili.

Deli objavo