Skip to main content

Pogled v veličastno zgodovino Perutnine Ptuj

Ptuj, 4. decembra 2015: 110 LET DELA PERUTNINE PTUJ –  Perutnina Ptuj je danes na Ptujskem gradu v družbi svojih deležnikov na svečani akademiji pogledala v svojo zgodovino. Ta šteje veličastnih 110 let velikih zgodovinskih zasukov in izjemne razvojne dinamike v zadnjih treh desetletjih. V tem času se je družba prelevila v mednarodni koncern z lastnimi podjetji v sedmih državah, 3.500 sodelavci in skoraj tristo milijoni evrov prigospodarjenih prihodkov na letni ravni.

S tem se je Perutnina Ptuj pozicionirala v največji in najpomembnejši živilskopredelovalni koncern. Današnjo produktivnost Skupine Perutnina Ptuj lahko primerjamo s produktivnostjo v avtomobilski industriji; njena glavna značilnost pa je vertikalna organiziranost s sledljivostjo od njive do vilice, kar ob številnih mednarodnih standardih kakovosti predstavlja izjemno dodano vrednost za 2 milijona potrošnikov, ki v povprečju vsak dan posegajo po živilih blagovnih znamk Perutnine Ptuj.

Znamenju teh dosežkov in generiranju nadaljnjega razvoja je bila posvečena današnja slavnostna akademija ob 110-letnici Perutnine Ptuj. Dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj, je v svojem nagovoru izpostavil pomen spoštovanja zgodovine za nadaljnji razvoj družbe in skupine. Izpostavil je vlogo sodelavcev na prehojeni in načrtovani poti v prihodnost in se zahvalil za vsak prispevek, ki so ga deležniki vgradili v poslovni mozaik Perutnine Ptuj.

Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar pa je spregovoril o pomenu največjega poslovnega subjekta v lokalnem okolju. Posebej še za ustvarjanje delovnih mest in tako visoko prepoznavne kakovosti hrane, kakor jo za potrošnike pripravlja Perutnina Ptuj. Izpostavil je tudi pomen njenih spremljajočih dejavnosti, ki zaokrožujejo gospodarsko sliko Ptuja.

Ob jubileju je Perutnina Ptuj natisnila tudi monografijo z naslovom Knjiga o zlatem jajcu, v kateri predstavlja zgodovinske mejnike svoje zgodovine in svoje sodelavce kot največji kapital koncerna.

Dodatne informacije:
Dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj
tel.: +386 (0)2 749 0101
faks: +386 (0)2 749 0134
e-pošta: info@perutnina.eu
www.perutnina.com

Deli objavo