Skip to main content

Uprava Perutnine Ptuj je na novinarski konferenci prepričljivo demantirala natolcevanja in podtikanja

Ptuj, 4.9.2015 – Čeprav je pozornost do dokapitalizacije Perutnine Ptuj s stani Slovenske industrije jekla razumljiva ker predstavlja največji kapitalski premik v slovenski živilskopredelovalni panogi in v gospodarstvu sploh, pa je gorečnost MDS, da bi na dejanje in akterje spustili senco dilem, prevelika. Vse skupščinske odločitve, ponedeljkove 21. skupščine delničarjev Perutnine Ptuj, ki so bile sprejete z veliko večino, dokapitalizacija pa potrjena celo z dobrimi 98,86 odstotki, so odraz volje delničarjev, ki v Perutnini Ptuj vidijo stabilno korporacijo in naložbo. »Zaradi večinske volje delničarjev, in zaradi naših izjemnih prizadevanj, da bo Perutnina Ptuj še naprej steber živilske industrije v širši regiji, veliki in stabilni zaposlovalec, predvsem pa vabljiv pripravljalec moderne proteinske prehrane, ne bomo dopustili, da bi skupinica somišljenikov, zbranih v MDS, še naprej zlorabljala zaupanje vseh malih delničarjev, predvsem pa ne, da bi še naprej blatila in kompromitirala naše delo in korporacijo Perutnina Ptuj,« je v uvodni razlagi dejstev na današnji novinarski konferenci povdaril dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj. Dodal je, da so aktivnosti MDS po skupščini tako grob poskus napada na ugled Perutnine Ptuj, njenega vodstva in delničarje, ki so s parlamentarno večino potrdili skupščinske sklepe, da je bilo nujno podvzeti vse možnosti zaščite ugleda in dejavnosti podjetja. Vključno s kazenskimi ovadbami proti vsem akterjem. Tudi zaradi lažnih ovadb s katerimi želijo akterji iz MDS strašiti in kompromitirati dogajanje na skupščini Perutnine Ptuj. Med pripravljalnimi postopki za dokapitalizacijo Perutnine Ptuj so namreč s posebno skrbnostjo bili spoštovani vsi postopki in zakonsko predpisani koraki, vključno s terminskimi posli in povdarkom na enakopravnem obravnavanju vseh delničarjev, tako Perutnine Ptuj, kakor PMP Holdinga. Zaradi tega so tako aktivnosti peščice somišljenikov MDS in skupine, zbrane okoli drugih potencialnih dokapitalizatorjev Perutnine Ptuj, ki zaradi slabše ponudbe niso mogli biti uspešni, bolj odraz osebnih odnosov, kakor zaščite korporacijskih pravic.

Dejstva, ki jih je na današnji novinarski konferenci predstavil Tone Čeh, član uprave Perutnine Ptuj, so ponovno potrdila, da je vrednost Perutnine Ptuj ostala v okvirjih gibanja vrednosti tudi drugih poslovnih sistemov v državi in regiji. Celo več; v zadnjih letih se je primerjalno okrepila, zadnje spremembe za bilance poslovnega leta 2013 pa so bile narejene tako v skladu z računovodskimi, kakor tudi mednarodnimi revizijskimi standardi. Odločno je zavrnil tudi namige, da potencialni dokapitalizanti niso imeli enakih možnosti za dokapitalizacijo Perutnine Ptuj. Od 90 potencijalnih se jih je namreč kakšna desetina odločila za podrobnejše analize korporacije, dva pa sta vztrajala do zadnjega kroga. »Ker pa je njuna razlika v dokapitalizacijski ponudbi bila praktično 2:1, nadzorni svet ni imel težke izbire pri potrditvi boljše ponudbe. Manevri z neznatnim popravljanjem ponudbe samo nekaj ur pred skupščino pa niso izpadli resno in niso bili vredni korporacijske pozornosti,« je še izpostavil Tone Čeh.

Zaradi javnega razširjanja hudih obtožb in diskreditacij, klevet in laži, krivih ovadb in drugih oblik objestnega delovanja v dneh po skupščini delničarjev Perutnine Ptuj, bo tako družba kot člani uprave sprožili vse oblike pravne zaščite podjetja in njegovih vodilnih. Vključno s kazensko ovadbo proti Društvu malih delničarjev Slovenije, njenemu predsedniku Rajku Stankoviću in ostalim, če se bo seveda izkazalo za resnično, da so storili kazniva dejanja pri širjenju nestrpnosti in diskreditaciji tako skupščinskih sklepov, kakor tudi družbe, posameznikov in drugih delničarjev. »Dolžni smo zaščititi interese družbe in kredibilnost vodstva in vodenja Perutnine Ptuj, ter narediti konec tako sprenevedanju pred dejstvi njihovemu posploševanju in samovoljnemu spreminjanju,« je na novinarski konferenci izpostavil član uprave Perutnine Ptuj, Milan Čuš.
V dobri veri, da bo tudi pravna država uspela zaščititi korporacijske odločitve Perutnine Ptuj, bodo skupščinski sklepi realizirani v dobro vseh delničarjev in ne zgolj tistih, ki zastopajo samo 0,8 odstotka kapitala, so še izpostavili na današnji novinarski konferenci v Perutnini Ptuj.

Dodatne informacije

Dr. Roman Glaser, predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj
tel.: +386 (0)2 749 0101
faks: +386 (0)2 749 0134
e-pošta: info@perutnina.si
www.perutnina.com

Deli objavo